W Warszawie stanął największy koszyk wielkanocny w Polsce

Ma aż 3,54 metra wysokości, a jego powierzchna jest porównywalna z powierzchnią dużego pokoju. W Galerii Północnej w Warszawie można oglądać największy w kraju koszyk wielkanocny.

W Galerii Północnej będą bić rekord Polski. Stanie tu największy w kraju koszyk wielkanocny

To nie Prima aprilis! Już 1 kwietnia Galeria Północna w Warszawie podejmie się próbę ustanowienia rekordu Polski w… rozmiarze koszyczka wielkanocnego. Nad przebiegiem nietypowego wyczynu czuwać będzie sędzia z Biura Rekordów, a nawet geodeta.

W Północnej wymienisz surowce na młode drzewka

Galeria Północna postanowiła przypomnieć warszawiakom o… wadze recyclingu. Już 25 marca będzie można tam wymienić surowce wtórne na sadzonki drzew, które przygotowały Lasy Państwowe.

Galeria Północna zyskuje na rozwoju najmłodszej warszawskiej dzielnicy

Rozkwit Białołęki nie pozostaje bez wpływu na Galerię Północną. Przyrost liczby inwestycji, a co za tym idzie wzrost liczby mieszkańców warszawskiej dzielnicy, sprawia, że obiekt stale zyskuje nowych klientów, ale także najemców, których przyciąga rosnący potencjał tej części miasta. Białołęka już dziś liczy ponad 153 tys. mieszkańców i pod względem liczby ludności jest 3. co do wielkości dzielnicą Warszawy.

Warszawskie muzea przeprowadzą się na 1 dzień do… Galerii Północnej

Mieszkanie rodem z PRL-u, makieta krajobrazu, a nawet motocykl Bartosza Zmarzlika – to tylko niektóre z eksponatów, które będzie można zobaczyć w Galerii Północnej. Już w najbliższą sobotę zaprezentują się tam warszawskie muzea.